Google ile çeviri (Yeni koronavirüs pnömanisi ile savaşmak için hidrosiklorokin sülfat kullanma olgusu)


Bu yazı, Wuhan'da 19 Ocak'ta katıldığı bir yemekten sonra, 24 Ocak 2020'de  53 yaşındaki  kişinin, ateşle başlayan  hastalığıyla  ilgilenen   Theo Zheng'in  yazısının google translate ile çevirisini yansıtmaktadır. Kovid-19 hastalığıyla ilgili daha çok az şey bilinirken,  Theo Zheng derin ve ilginç bir araştırmaya girerek, nişanlısının babasının tedavisiyle ilgili önemli  kararlar vermiştir. İlgili ilacı bir süre kullandırmış ve olguyu raporlamıştır.  Google çeviri araçları, pandemi sürecinde birçok farklı dilden kaynağı ve deneyimi takip etmemizi mümkün kıldı. 

Tıbbi bir tavsiye değildir, bir olgunun sıkı hazırlanmış öyküsü olarak çevrilmiştir.


Orjinal yazı: https://zhuanlan.zhihu.com/p/105910852 (10 Nisan 2020'deki sayfa çevrildi)



Yeni koronavirüs pnömonisi ile savaşmak için hidroksiklorokin sülfat kullanma olgusu




Tıbbi tavsiye içerebilir

İnternetteki tıbbi tavsiye sadece referans amaçlıdır, gerekirse bir uzmana danışın veya tıbbi tedavi için bir tıbbi kuruma gidin

Arkadaşlarımıza ve doktorlarımıza sürekli dikkatleri ve özel mesajları için teşekkür ederim, işte hastanın  hastanın durumu.
Şu anda, hasta kendisi hakkında çok iyi hissediyor ve 16 Şubat'ta ilacı tamamen bıraktı. Çekilmeden üç gün önce hastanın zihinsel durumu ve durumu normale döndü. Son zamanlarda, toplum personeli amcayı tecrit noktasına girmeye hazırlamak için kapıya gitti ve amcanın temelde iyileştiği göz önüne alındığında, toplum yetkilileri evde tecriti gözlemlemeyi kabul etti.
Bu ilaç için, bu makaledeki hastalar hidroksiklorokin aldıktan sonra duygudaki değişimin son derece önemli olduğuna inanmaktadır. Genç hastalar için, güçlü virüs baskılayıcı ilaçlar gerekli olmayabilir.Çoğu insan temelde iyileşebilir.Oseltamivir, Shuanghuanglian, Abidal, Shuanghuanglian Rong Mooncake, hatta Huanxiuduo bile bağışıklığa karşı güçlü olabilir. İnsanlar bir etkiye sahiptir, ancak 50 yaşın üzerindeki hastalar ve komplikasyonları olanlar için herhangi bir etkili viral inhibitör (Creizil, Redisevir, Klorokin) gereklidir.
Burada klorokin fosfat ve hidroksiklorokin sülfat arasındaki farkı vurguluyoruz: fark bir metil grubu ile bir hidroksil grubu arasındaki farktır, bir hidroksil grubu daha varsa, daha polar ve suda daha fazla çözünür. Hidroksiklorokin bir klorokin türevidir, 1946'da sentezlenmiştir ve 1955'te klorokinden daha az toksik olduğu bulunmuştur. İki ilaç, anti sıtma, lupus eritematozus ve romatoid artrit üzerinde aynı etkiye sahiptir.Hayvan modellerinde, klorokin hidroksiklorokin'den iki kat daha toksiktir Klinik çalışmalar ayrıca temel klorokinin hidroksiklorokinden daha toksik olduğunu bulmuştur (Of sadece klorokin alan 31 hastada 6'sında toksisite gelişti (% 19). Buna karşılık hidroksiklorokin alan 66 hastanın hiçbirinde retinopati gelişmedi.) Klorokin fosfatın şu anda piyasada satın alınması zor olduğundan, bu durumda ilaç olarak hidroksiklorokin sülfat seçilmiştir. (Browning DJ. Klorokin ve Hidroksiklorokin Farmakolojisi [J]. 2014.)
preview




Salgın herkesin kalbini dolaştırıyor ve her hasta ailesini endişeli hissettiriyor. Ancak şimdilik, giderek daha fazla hasta tedavi ediliyor. 16. yaşından itibaren temel olarak her hasta karantinaya alınabilir veya kabul edilebilir. ZF'nin büyük şeyler yapma yeteneğine inanmalısınız. İlaçların kullanımı ile ilgili olarak, klorokin kılavuzlara dahil edilmiştir ve ayrıca çok sayıda mevcut ilaç yakın zamanda klinik çalışmalara girmiştir. Bu ilaçların etkili olup olmadığı önemli değil, bir açıklama yapılacaktır. Kritik hastaların savaş alanında, sağlık personelinin görevleri hala çok ağırdır. Hafif hastaların hastalığın gelişmesini önlemek için mümkün olan en kısa sürede etkili ilaçlar kullanabileceğini umuyorum.
Bu makalede bilinmeyen çeşitli riskler bulunmaktadır. Bu makaleyi güncellemenin amacı, etkili olabilecek tıbbi kılavuzlar ve klinik çalışmaların ortaya çıkmasından önce bazı hastaları geri yüklemektir. Büyük Sıkıntı'dan önce ne kadar alçakgönüllü ve küçük insanların olduğunu anlıyorum. Hastalığımı nasıl tedavi edeceğini sormak isteyen birçok hasta var Cevabım: Ailemi bok edip tedavi etmeme rağmen, insanları tedavi etmenin ve kurtarmanın yolunu gerçekten anladığım, sorumlulukları, riskleri ve bilgisi olanlara sorma anlamına gelmez. Doktor, ilacı benden daha iyi nasıl kullanacaklarını biliyorlar ~~~
Aktarmak istediğim şey, başka seçeneği olmayanların her zaman hayatlarını kurtarmak ya da yaşama umuduna sahip olmaları. Gökyüzündeki ilaç aldatmacalarını anlıyorum, görünüşte profesyonel tıbbi tartışmalar, bencil konum insanları umutsuz hale getiriyor, ancak tüm bunlar yaşam için önemli değil, tedaviden vazgeçmeyin, doktora güvenmeyin, ağrı yaşadıktan sonra kollarınızla sarılın Sevdiğiniz hayat hala çok iyi ~
Dünya güvenli ve salgınlardan uzak olsun ~~~

Orijinal metin aşağıdaki gibidir:
Pnömoni ile Mücadele Serisi: Yeni koronavirüs pnömonisi ile savaşmak için hidroksiklorokin sülfat kullanma vakaları (iyileşme 25. günde sona erdi)
Özet:

Önce kendimi tanıtayım, agronomi ve biyolojide bir geçmişim var, şimdi doktorum ve hasta yeni nişanlanan kız arkadaşımın babası. 19 Ocak'ta, kız arkadaşı Henan'daki memleketine geri döndükten hemen sonra, şehir Wuhan'da kapatıldı Amcam Yılbaşı arifesinde hastalanmaya başladı; Kız arkadaşım ve ben hastalandığımızda, ikimiz de Henan'daki memleketimizdeydik. Yeni koroner pnömoni ile enfeksiyondan sonra hastanın durumu genişlemeye devam etti.Hidroksiklorokin sülfat (klorokin ve belirli bir doz toksisitesi ile aynı etkiye sahip bir klorokin türevi) aldıktan sonra ateş üç gün sonra düştü. Tıbbi tedavi arama sürecinde, Wuhan'ın artık çok sayıda hastaya bakamayacağını biliyoruz.Çok bağışıklığı olan, sadece tıbbi tedavi görmeyen pek çok insan var. Hastalığın ilerlemesinden kaynaklanan geri dönüşümsüz hasarı önlemek ve daha fazla hayat kurtarmak için, tıbbi tedavi sürecini bu tıbbi kaydın sempatik ilaçları altında yazmaya başlamaya karar verdim ve ayrıca hidroksiklorokin sülfat tıbbının bilimsel araştırmasını verdim. kartı. Gerçekten sevdiklerinizi tutmanın hiçbir yolu yoksa, belki de burada bir risk kararı olarak ilan edilmesi gereken en az bir olasılık vardır. Kreiz ve Reduci ilaçlarının internet üzerindeki direnci hakkında çok sayıda rapor olmasına rağmen, Wuhan ve sivil nüfus arasındaki tıbbi kaynaklar bu iki tür ilacı alamaz. Eski ilacın [hidroksiklorokin sülfat] kilitlenmesinin nedeni, sokaklarda ve sokaklarda eczaneler tarafından satın alınabilen eski bir ilaç olmasıdır.İlaç ilk olarak 1850'lerde kullanılmıştır ve güvenlik garantileri vardır.
Hasta Cinsiyeti: Erkek; Yaş: 53 yaşında; Şehir: Wuhan. Amca, hastalığın başlamasından sonraki 11 gün içinde ateşi sürdürdü ve durum hızla gelişti, 11. günde BT her iki akciğerde çok sayıda düzensiz ince gölgeler gösterdi ve ateş 39 dereceye yükseldi. Durum kötüleşmeye devam ettiğinde ve tıbbi tedavi aramanın bir yolu olmadığında, 11. günde, hidroksiklorokin sülfat 800 mg / gün 14.5mg / MG dozunda denemeye karar verdik; kullanımdan sonra iyileşmeye başladı ve vücut ısısı yavaş yavaş azaldı. Yer önceki filme benzer, yeni lezyon yoktur, orijinal hastalık konumundaki lezyonların yoğunluğu artar, virüs amplifikasyonunun başlangıçta bastırıldığı varsayılır; 16. günde antipiretikler durdurulur ve vücut sıcaklığı düşüşünün 17. günde yaklaşık 37 derecede sabit olduğu varsayılır ve zihinsel durum iyi. 22. günde BT sonuçları, enfekte olmuş lezyonun önceki filme kıyasla azalmış emilim gösterdiğini ve geri kalan akciğerlerde yeni lezyon görülmediğini gösterdi. Şu anda, hastanın hala sürekli gözlem altında olan kuru öksürük belirtileri vardır .

Patogenez tablosu

Bu vakanın kendini geliştirme olasılığını göz ardı edemeyeceğine dikkat etmek gerekir.İlaç kullanırken alerji riski vardır.Özel dikkat gösterilmelidir Özel hatırlatma: hidroksiklorokin sülfat moksifloksasin ile etkileşime girer.Moksifloksasin sadece kesildikten sonra kullanılabilir. Tıbbi tavsiyeniz varsa, lütfen doktorunuzun tavsiyesine başvurun. Wuhan Viroloji Enstitüsü doktorları, klorokin klinik araştırmaları, Dr. Zhisheng Wan, Sanshuai ve kız arkadaşımın yardımı ve amcasının katkıları için teyzesine özel teşekkürler. Doktorlar ve bilimsel araştırma uzmanları daha fazla bilgi verebilirler.Hubei'de hiçbir ilacın mevcut durumu altında, bazı iyi stratejiler öne sürülebilir ve biri kurtarılabilir. Son olarak, dünya hastalıktan arınmış olabilir ve dünya vebadan kurtulmuş olabilir.
Birinci Bölüm: Hidroksiklorokin Sülfatın Tıbbi Kanıtı ve İlaçları
Koronavirüs hakkında literatür ve bilgi toplamaya başlamadan önce, yanlışlıkla Johns Hopkins Üniversitesi'ni bilen Dr. Sanshengwan'ı keşfettim ve hidroksiklorokin sülfatın en kısa sürede klinik çalışmalara girmesi gerektiğini önerdi. Yeni koroner pnömoninin klorokin fosfatının sitoloji deneyinin sonucu).
Bu nedenle, bu makaleye dayanarak, sıtma ve lupus eritematozusa karşı bu eski ilaca [hidroksiklorokin sülfat] dikkat etmeye başladım. Şu anda Kreiz, Redisive ve diğer ilaçların direnci konusunda çok sayıda rapor bildirilmesine rağmen, Wuhan'daki tıbbi kaynaklar, siviller olarak, bu iki tür ilacı alamıyoruz. Klorokinin kilitlenmesinin nedeni, hidroksiklorokin sülfatın eczaneler tarafından satın alınabilen eski bir ilaç olmasıdır.
2 Şubat'ta teyzemin bu ilaçlardan bazılarını reçete etmek için eczanelere ve hastanelere gitmesini önerdim.Ne yazık ki, teyzem Wuhan'da birkaç eczaneyi çalıştırdı, ya bu ilacı kullanmadı ya da yıldan önce malları temizlemedi. Hastane sordu, ayaktan konsültasyon veya eczane yapan doktorlar hayır dedi. Bu yüzden memleketimizdeki tüm eczaneleri temizledim ve Wuhan'a SF Express için 4 kutu hidroksiklorokin sülfat tableti satın aldım.
Ek olarak, klorokin ve hidroksiklorokin raporlarını incelemeye başladım ve ana araştırma sonuçlarını ve ilaç dozajını özetledim:
1. Klinik veriler, klorokin ilaçlarının HIV / AIDS virüsü enfeksiyonuna müdahale edebileceğini göstermektedir (bazı klinik sonuçlar tartışmalıdır) ve hayvan ve sitolojik kanıtlar, klorokinin koronavirüs SARS \ MERS \ insan koronavirüs OC43'ün replikasyonunu inhibe edebileceğini göstermektedir;
Savarino, Andrea, ve ark. “Chl oroquine'nin Antiviral Etkilerine Yeni Anlayışlar .” Lancet Infectio us Hastalıkları, cilt 6, no. 2, 2006, s. 67-69.
Savarino, Andrea ve Iart Luca Shytaj. “Klorokin ve ötesi: HIV / AIDS'te Bağışıklık Hiperaktivasyonunu Azaltmak İçin Anti-Romatizmal İlaçları Keşfetmek.” Retroviroloji , cilt 12, no. 1, 2015, s. 51–51
2. Sitolojik test taraması, klorokin virüsünün koronavirüs SARS / MERS'i önemli ölçüde inhibe ettiğini gösterir.SARS için% 50 inhibisyonun (EC50) etkili konsantrasyonu 8.8 uM'dir ve bu doz sıtma tedavisinde kullanılır. Kan konsantrasyonuna kolayca ulaşılabilir MERS için EC50, 3.0 μM kadar düşüktür.Klorokin ilaçları ayrıca HCoV-OC43 virüsünün hücresel HRT-18, EC50 = 0.306 ± 0.0091 μM'de replikasyonunu inhibe edebilir. Moleküler biyokimyasal kanıtlar ayrıca klorokinin HIV partiküllerinin glikosilasyon seviyesini önemli ölçüde azaltabildiğini ve böylece virüs partiküllerinin hücre zarlarına bağlanma yeteneğini değiştirdiğini gösterir. Bu konsantrasyonda, hücrelere toksisite yoktur ve böyle bir konsantrasyon, sıtma veya romatoid artritin klinik tedavisinde kolayca elde edilir. Bu nedenle, burada klorokin görmek bana büyük güven verdi. Burada, ilacın dozunun, her zaman dozu bir kenara bırakmayı ve toksisite hakkında konuşmayı hatırlamanın bazı cahil uzmanlar gibi bir haydut olduğunu belirtmek gerekir ...
FDA Onaylı Bileşik Kütüphanenin Taranması, Orta Doğu Solunum Sendromu Hücre Kültüründe Koronavirüs Replikasyonu Dört J-Molekül İnhibitörünü Tanımlar [J] Antimikrobiyal Ajanlar ve Kemoterapi, 2014, 58 ( 8): 4875-4884.
Klorokin, SARS koronavirüs enfeksiyonu ve yayılımının güçlü bir inhibitörüdür [J.] Virology Journal, 2005, 2 (1): 69.
Şiddetli akut solunum sendromu koronavirüsün klorokin tarafından in vitro inhibisyonu [J] Biyokimyasal ve Biyofiziksel Araştırma İletişimi, 2004, 323 (1): 0-268.
3. Zoolojik deneyler, klorokin ilaçlarının HCoV-OC43 virüsü tarafından indüklenen yeni doğan farelerin ölümünü engelleyebileceğini göstermektedir.15mg / KG koşulu altında, farelerin hayatta kalma oranı% 98.7'dir; 5mg / KG koşulu altında, Farelerin hayatta kalma oranı% 88 ve 1 mg / KG'deki farelerin hayatta kalma oranı% 13 idi. Zoolojik deneyler de son derece önemli yol gösterici öneme sahiptir.
Yenidoğan farelerde insan koronavirüs OC43 enfeksiyonuna karşı klorokinin antiviral aktivitesi [J] Antimikrobiyal ajanlar ve kemoterapi, 2009, 53 (8): 3416-3421.
Her ne kadar bu makaleleri anlayabilsem de, tıp uzmanı değilim ve hidroksiklorokin yeni koroner pnömoniyle doğrudan ilişkili klinik verilere sahip değil. Doktorumun arkadaşına danıştım ve şu anki kaygı altında karar vermenin daha yüksek riskli olduğunu ve hata yapmanın kolay olduğunu ve bu ilacı amcama vermememi önerdi. Tartışmadan sonra tavsiyelerini almaya karar verdim ve amcama bu ilacı acele etmemesini söyledim.
O günün öğleden sonra (4 Şubat), Cell Research dergisi Wuhan Viroloji Enstitüsü, Çin Bilimler Akademisi, Xiao Gengfu, Hu Zhihong ve Toksikoloji ve Uyuşturucu Enstitüsü, Askeri Tıp Bilimleri Akademisi'nden online makaleler yayınladı. Makale, in vitro testlerde Remdesivi ve klorokinin yeni koronavirüsü etkili bir şekilde inhibe edebildiği bulundu. Literatür raporlarına göre, ilaç klorokin EC50 1.13 uM; EC90 = 6.9uM; CC50 100 uM, SI 88.50 . Bu, bu ilacın vücuttaki yeni koronavirüsü tamamlama umudunun büyük olduğunu gösterir. Bu rapor bana çok güven verdi, en azından çaresizlik içinde bize yardımcı olabilir. İlacın dozajını hesaplamaya başladım.
Wang, M., Cao, R., Zhang, L. ve ark. Remdesivir ve klorokin, yeni ortaya çıkan yeni koronavirüsü (2019-nCoV) in vitro olarak etkili bir şekilde inhibe eder. Cell Res (2020) doi.org/10.1038 / 
İlacın dozajının ön hesaplamasını yaptım.Günlük 800 mg'lık önerilen antiviral doz kullanılırsa, amcanın ağırlığına göre 55 kg, hesaplanan doz 800/55 = 14.5 mg / kg ve Şekil A'ya göre eğim yaklaşık olarak 250'de, hesaplanan plazma konsantrasyonu (800/55) * 250 = 3636ng / ml'dir ve daha sonra hidroksiklorokin moleküler ağırlığı 338'e bölünerek 10.75 uM'ye eşittir.
Hidroksiklorokin (HCQ), bir klorokin (CQ) hidroksi türevi olduğundan, ilgili ilaç oranı, neşter literatürüne göre, 800mg hidroksiklorokin 500mg klorokin'e karşılık geldiğinden rapor edilir, kısa süreli kullanım, yeni koronavirüsün zararına kıyasla neredeyse önemsizdir. Bu nedenle, amcadaki 800 mg ilacın günlük plazma konsantrasyonu yaklaşık 6.7 uM'dir, bu da temel olarak virüs kötüye kullanımını tamamlayabilir. Böyle bir konsantrasyon, viral replikasyonu inhibe etmek için yeterli olan EC90'a (6.9 uM) yakındır. Aynı zamanda, hayvan deneyleri ayrıca sıçanların akciğerlerinde hidroksiklorokin birikebileceğini ve böylece ilacın anti-viral yeteneğini artırabildiğini göstermektedir.
Browning DJ Klorokin ve Hidroksiklorokin Farmakolojisi [J]. 2014.
Romatoid artritli hastalarda hidroksiklorokin konsantrasyon-yanıt ilişkileri [J.] Artrit ve romatizma, 2002, 46 (6): 1460-1469.
Savarino, Andrea, ve ark. “Klorokin'in Antiviral Etkilerine Yeni Anlayışlar.” Lancet Enfeksiyon Hastalıkları , cilt 6, no. 2, 2006, s. 67-69.
Yukarıdaki araştırmaya dayanarak amcamın hidroksiklorokin denemesine karar verdim. Uyuşturucu alerjilerinden kaçınmak için önce amcamın üzerine aç karnına yarım tablet verdim, bir tane almayı seçti. Birkaç saat sonra belirgin bir alerji yoktu. O gece yatmadan önce 3 hap aldım.
Hidroksiklorokin dozu ile kan konsantrasyonu arasındaki ilişki


Farklı organlarda hidroksiklorokin ilaç birikimi


Eklenen başka bir makale: Klorokin ilaçlarının direnç mekanizması üzerine tartışma
TheoZheng: Yeni pnömoni serisinde anti-viral olan klorokin ve hidroksiklorokin sülfatın etki mekanizması nedir?zhuanlan.zhihu.comikon




İkinci bölüm, hastalık seyrinin seyrinin ayrıntıları:
Yeni Koroner Pnömoni
19 Ocak yıllık şirket yemeği, sayısını> 800 katılmak üzere
Hasta (amca) 24 Ocak'ta saat 22'de ateş ve gastrointestinal rahatsızlık hissetti.
25 Ocak günü öğle saatlerinde şiddetli, sürekli kusma, zayıf ateş görmeye başladı ve kendine bakmak için ayağa kalkamadı, aynı gün il yolları kapattı ve yüksek hızlı kavşakları kapattı. Öğleden sonra kız arkadaşının annesi hala Ezhou'daydı ve Wuhan'a geri dönmek için küçük bir yol izlemeye çalıştı, ancak hepsi engellendi ve şehre giremedi. Akşam teyze, yüksek hızlı kavşağa doğru ilerledi, yüksek hızlı yol kapatma trafik polisi ile iletişim kurdu ve koordine etti ve izinle serbest bıraktı ve saat 11: 00'de amcasının evine koştu.
26 Ocak sabahı teyze amcasını tedavi için toplum hastanesinin polikliniğine götürdü.Topluluk doktoru akut gastroenteritli hastaları tedavi etti ve birkaç enjeksiyon aldı: levofloksasin ve antiemetik ilaçlar Enjeksiyondan sonra kusma ve ateş semptomları düzeldi.
27 Ocak'ta kusma durdu, ancak gastrointestinal sistem rahatsız oldu, öğlen kuru öksürük belirtileriyle 37.8'e kadar ateş geliştirmeye başladı.
28 Ocak'ta 38 yaşına kadar ateş almaya devam etti. Ateş kliniği için Hubei Geleneksel Çin Tıbbı Bölge Hastanesine gitti ve kan ve BT muayeneleri yaptı.
Kan testleri, beyaz kan hücrelerinin normal olduğunu, lenfositlerin yüzdesinin azaldığını, lenfositlerin mutlak değerinin azaldığını ve C-reaktif proteinin artmaya başladığını gösterdi.
BT sonuçları her iki akciğerin dokusunun arttığını ve her iki akciğerin alt lobunda dağınık düzensiz cam benzeri yüksek gölgeler olduğunu gösterdi.
Laboratuvar kanı tanımlama sonuçları ve BT sonuçları ile birlikte, amcanın durumunun neopnömoniden şüpheleniliyor. Hubei Eyalet Çin Tıbbı Hastanesi belirtilmemiş bir hastane olduğundan ve kitlerden yoksun olduğundan, nükleik asit tespiti ve hastanede yatış prosedürlerini uygulamak imkansızdır.Bazı yaygın olarak kullanılan ilaçları reçete ettikten sonra, doktor amca hastaları için ev izolasyonu önerir: moksifloksasin, sefdinir, Çin tıbbı Maxing Huatan Karışımı.
Kan testi sonuçları:


CT test raporu:


29 Ocak
Sürekli ateş, sık kuru öksürük
Vücut sıcaklığı: 37-38
Kan oksijeni:> 95
30 Ocak
Sürekli ateş, sık kuru öksürük
Vücut sıcaklığı: 37-38
Kan oksijeni:> 95
31 Ocak
Sürekli ateş, sık kuru öksürük
Vücut sıcaklığı: 37-38
Kan oksijeni:> 95
Çevrimiçi olarak açıklanan belirlenmiş hastane yatakları hakkındaki bilgilere göre, teyze ve amca, hastaneye yatış hakkında soru sormak için muayene sonuçlarını hastaneye götürdü ve sonuç sadece hastaların doğrulanabildiğiydi. Bizim durumumuz kabul için uygun değildir. Topluluğa döndüğünde, hasta ateş nedeniyle dışarıda bloke edildi. Daset Amca'nın zihniyeti bu hastalığın tedavisinde biraz değişti. Topluluk, amcaya günlük ihtiyaçlar hazırladığını bildirmeden önce, merkezi izolasyon noktasına gitmeye hazır. Ancak üç gün bekledikten sonra hala düzenleme yok.
1 Şubat
Sürekli ateş, sık kuru öksürük
Vücut sıcaklığı: 37-38
Kan oksijeni:> 95

Hızlı hastalık ilerlemesi
2 Şubat
Sürekli ateş, ateş sıcaklığı 39 ° sürmeye başladı
Vücut sıcaklığı: 38.8-39
Kan oksijeni:> 95
3 Şubat
Üçüncü hastane testin hazır olduğunu bildirdi.
Nükleik asit testi için sabah 9'da hastaneye gittim,
Sürekli ateş, siyah balgam öksürdü, vücut ısısı yaklaşık 39 dereceye yükselmeye başladı
Vücut sıcaklığı: 38-39
Kan oksijeni:> 95
4 Şubat
Sabah, kan testi ve BT tekrar muayenesi için üçüncü hastaneye gidin.
Sonuçlar toplam trombosit sayısının önemli ölçüde azaldığını, lenfositlerin mutlak değerinin normal değerin alt sınırına yükseldiğini ve C-reaktif proteinin önemli ölçüde arttığını gösterdi;
BT sonuçları her iki akciğerde çok sayıda düzensiz ince gölge olduğunu, kalan akciğerlerin dokusunun kalınlaştığını ve göğüs boşluğunda efüzyon olmadığını göstermiştir. Her iki akciğerde çoklu düzensiz enfeksiyonlar. Bu sonuç virüsün önemli ilerlemesini gösterir.
Teyze hastaneye yatmak için başvurdu, ancak tüm Wuhan hastanesinin kabul durumu umutsuz. Doktor bize hastaneye kaldırılamayacağımızı söyledi.İzolasyon için eve gitmek ve ilaç almak en iyisidir. Birçok hasta bozulmaya devam etti ve hala hastaneye yatmayı başaramadı ve ciddi tıbbi kaynak sıkıntısı var. Böyle bir durumla karşı karşıya kalan ailemiz güçsüz hisseder.
Biyolojik bir arka plan olarak, etkili ve zamanında virüs engelleyici ilaç yoksa, hastaneye yatırılsanız bile, hastalığın ilerlemesini hala durduramayacağınızı biliyorum. Amcanın temel hastalığının geçmişi göz önüne alındığında, gecikmiş tedavi akciğerlerin bozulmasını hızlandıracak, çoklu pul pul enfeksiyonlar hızla tüm akciğer enfeksiyonuna genişleyecektir. Bu nedenle, hidroksiklorokin sülfat kullanmaya karar verdik.
Kan testi sonuçları:


CT test sonuçları:



CT test raporu:


5 Şubat
Nükleik asit test sonucu bu gün alındı ​​ve sonuç negatifti. Bu sonuç, nükleik asit tespitinin resmi tespit oranının sadece% 30-50 olduğunu doğrular, bu da endişe vericidir. Hastanenin randevunun tekrar test edilmesine izin verdiğini düşünüyorum.Birçok hasta kendi durumunu geciktirerek bu kadar uzun bir süre teşhisi bekliyor olabilir.K Hastanede kalma ve evde ciddiye alma umudumuz kalmayacaktı. Aynı zamanda, bir oksijen jeneratörü satın almak için yerel oksijen jeneratörü tedarikçisiyle temasa geçtim ve teyze Hankou'yu eve götürdü. Çok teşekkürler Bu salgında, teyzenin gücü amcasına güçlü bir cevap veriyor.
Sabah vücut ısısı 38.4, kan oksijeni 97, ruh iyileşti ve biraz iştah vardı.
Serinlemek için saat 14'te anal sıcaklık tapasını kullanın,
Öğleden sonra, vücut sıcaklığı 36.5, kan oksijeni 99 ve ruh iyi ve iştah iyidir.
Geceleri vücut ısısı 37.5, kan oksijeni 97 ve ruh iyiydi.
İlaçlar: Hidroksiklorokin Sülfat 800 tablet, 800mg, iki şekilde alınır
6 Şubat
Erken vücut ısısı 37.5, kan oksijeni 97 ve ruh ve iştah biraz daha iyiydi.
Orta vücut sıcaklığı 38.3, kan oksijen 97, soğuması için anal sıcaklık tapasını kullanın.
Geç vücut sıcaklığı 37.2, kan oksijeni 97 ve ruh daha iyiydi.
İlaçlar: Hidroksiklorokin Sülfat 800 tablet, 800mg, iki şekilde alınır
7 Şubat
Erken vücut ısısı 37, kan oksijen 98, iyi ruhlar,
Orta vücut ısısı 38.2, kan oksijen 97, sıcaklık arttıktan sonra kalp atışı daha hızlı> 85,
Geç vücut sıcaklığı 37.8, kan oksijen 97,
Yatmadan önce vücut ısısı 37.2 idi ve uyku düzelmeye başladı,
İlaçlar: O gün herhangi bir antipiretik ilaç almadan iki kez alınan 800 mg 8 hidroksiklorokin sülfat.

Kararlılık ve iyileştirme
8 Şubat
Amcam açıkça daha iyi hissetti ve hastalığın ilerlemesini tespit etmek için kan rutinini ve BT'yi kontrol etmek için hastaneye gitti:
Bu test, kandaki lenfositlerin hala düşük olduğunu; BT sonuçları, enfeksiyon bölgesinin ön yamaya benzer olduğunu, yeni lezyon olmadığını ve orijinal hastalık konumundaki lezyonların yoğunluğunun arttığını gösterdi; bu, hastalığın ilerlemesinin bastırılmış gibi göründüğünü gösterebilir, ancak Orijinal lezyonun bulunduğu yerdeki akciğer dokusu artık kurtarılamayabilir.
Kan testi sonuçları:


CT sonuçları:
20200208 Değerlendirme sonucu


20200204'ün son ilerlemesinin sonuçlarını karşılaştırabilirsiniz



CT raporu sonuçları:


Günün vücut sıcaklığını daha fazla test edin:
Erken vücut ısısı 37, kan oksijen> 95, iyi ruhlar,
Öğle saatlerinde vücut ısısı 37.4, kan oksijeni> 95'tir ve ruh daha iyidir.
Geceleri vücut ısısı 37'dir ve kan oksijeni> 95'tir.
Gece yatmadan önce vücut ısısı 36.7 idi ve uyku daha iyiydi.
İlaçlar: İki kez alınan 8 tablet 800mg hidroksiklorokin sülfat,
O gün hiçbir soğutma ilacı kullanılmadı ve durum iyileşiyor gibiydi.
9 Şubat
Sabah vücut ısısı 36.7, kan oksijeni> 95 idi ve ruh önemli ölçüde iyileşti.
Sabah vücut sıcaklığı 36.8, kan oksijen> 95, iyi ruhlar,
Öğleden sonra sıcaklığı 37.2, kan oksijeni> 95, iyi ruhlar,
İlaçlar: İki kez alınan 8 tablet 800mg hidroksiklorokin sülfat,
Gün boyunca antipiretik ilaç almadım ve vücut ısım normal sıcaklığa düştü.
10 Şubat
Sabah, vücut ısısı 37, kan oksijeni> 95 idi ve ruh önemli ölçüde iyileşti.
Sabah vücut sıcaklığı 36.8, kan oksijen> 95, iyi ruhlar,
Öğleden sonra sıcaklığı 37.2, kan oksijeni> 95, iyi ruhlar,
İlaçlar: Hidroksiklorokin Sülfat 400 kapsül, 400 mg, iki kez alınır.
11 Şubat
8 Şubat'ta Wuhan Üçüncü Hastanesi Optik Vadisi Kampüsü'nde ikinci nükleik asit testinin sonuçlarını aldım ve tekrar nükleik asit testinin negatif ~ aptal olduğunu ve pozitif tespit oranının% 30-50 olduğunu bildirdim .
Hasta durumu:
Hasta bugün iyi iştahla, iyi iştahla, vücut ısısı 37 derece civarında ve kan oksijeni> 95;
Kuru öksürük durumu devam ediyor Dün hasta alt karın bölgesinde hafif bir ağrı olduğunu belirtti ve bugün ağrı düzeliyor;
Günümüzde hidroksiklorokin sülfat dozu, iki dozda alınan 400 mg'a düşürülmüştür.
İlaçlar: Hidroksiklorokin Sülfat 400 kapsül, 400 mg, iki kez alınır.
Hasta sıcaklığı kaydı:

Son iki gündeki vücut sıcaklığı kayıtları



12 Şubat
Vücut ısısı bugün:

17: 30'dan sonra vücut ısısı 37.3 dereceye yükseldi.

Hasta durumu:
Hasta iyi hissetti, iştah arttı, dil kaplaması azaldı ve öksürük zayıflamaya başladı.
Kan testi ve BT tekrar muayenesi için yarın hastaneye gitmeyi planlayın ve tıbbi göstergeleri netleştirin.
Aynı zamanda, Sun Yat-sen Üniversitesi Beşinci Hastanesi, klorokin ve Kelizhi üzerine yeni bir klinik çalışma ekledi, bu da heyecan verici haberler ortaya koydu: araştırma ekibi, klorokinin önceki kullanımımızla birlikte hücresel düzeyde anti-SARS-CoV aktivitesine sahip olduğunu buldu. 2019-nCoV enfeksiyonu pnömonisi olan hastaların nazal swab nükleik asit negatif dönüşüm oranının% 50'ye (5/10) kadar olan 5 gün içinde klorokin fosfat tedavisi, lopinavir / ritonavir kullananlardan önemli ölçüde daha iyidir. Bununla birlikte, erken kullanımımız, lopinavir / ritonavir ile tedavi edilen hastaların çok az etkisi olduğunu ve 5 gün içinde faringeal swab nükleik asidin negatif dönüşüm oranının sadece% 20 olduğunu bulmuştur (3/15).
Klorokin ilacının Krizine'den daha etkili olması muhtemeldir! !
Umarım bunlar daha fazla insana umut ve güven verir ve sonunda şafak vakti bekler ~
13 Şubat:
Özel hatırlatma: hidroksiklorokin sülfat ve moksifloksasin ilaç etkileşimlerine sahiptir ve sadece moksifloksasin durdurulduktan sonra kullanılabilir.
Bugün, test sonuçları iade edildiğinden, sonuçlar çok iyiydi, bu yüzden önceden değiştirdim Hastanın sıcaklığı 36.5 derece, durum çok iyiydi ve iştah normale döndü;
Günümüzde hastanede tekrarlayan BT, kan rutin ve karaciğer fonksiyon testleri yapıldı. Sonuçlar, lenfositlerin son muayeneye kıyasla normale döndüğünü, C-reaktif proteinin 86'dan 6.8'e düştüğünü, trombosit birikiminin yüksek olduğunu ve kırmızı kan hücrelerinin kaybolduğunu gösterdi; Tamamen normal, ayrıntılı sonuçlar aşağıdaki gibidir.
Kan testi sonuçları:

Kan testi sonuçları
22. Gün CT test raporu
22.Gün CT testi orijinal filmi

Karşılaştırma olarak 13. günle:

13. günde orijinal CT


Bu sonuç bizi çok mutlu etti ve herkese umut getirdi.
Umarım herkes inançlarını ve inançlarını güçlendirebilir, birlikte zorlukların üstesinden gelelim,
Çiçek açtığında, birlikte bir kase sıcak kuru erişte yemek için dışarı çık! !
2020-02-29 tarihinde düzenlendi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ahlâk Ağacı (Ahlat Ağacı filminin varoluşçu, logoterapik okuması)

TOKMAK 3 (Umut Sarıkaya - Naber Dergi - Eylül 2015)

“Seni öldürmeyen şey... tuhaflaştırır.”